Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM gaat marktanalysebesluit ontbundelde toegang aanvullen

ACM zal aan het ontwerpbesluit marktanalyse ontbundelde toegang nadere onderbouwing toevoegen en de analyse op onderdelen aanpassen. Dit is de uitkomst van de gesprekken die zijn gestart nadat de Europese Commissie eind april ernstige bedenkingen had geuit bij het ontwerpbesluit. ACM heeft de standpunten van de Europese Commissie en van de samenwerkende toezichthouders in Europa (BEREC) geanalyseerd en geconcludeerd dat een nadere motivering noodzakelijk is. Het ontwerpbesluit zal opnieuw met gelijkluidende verplichtingen geconsulteerd worden bij marktpartijen en vervolgens bij de Commissie worden voorgelegd.

“We hebben er vertrouwen in dat het aangepaste ontwerpbesluit de toets van de Europese Commissie zal doorstaan,” aldus Henk Don, bestuurslid ACM. “Met het ontwerpbesluit waarborgt ACM dat concurrenten, zoals Tele2, Vodafone en Online toegang krijgen tot het netwerk van KPN. Dit leidt tot meer keuze en lagere prijzen voor consumenten en bedrijven op het gebied van internettoegang, vaste telefonie en zakelijke netwerkdiensten.”

Zolang het nieuwe besluit niet definitief is, blijft de huidige regulering in stand. KPN blijft dus toegang bieden aan concurrenten. ACM streeft ernaar voor het einde van het jaar een definitief besluit te nemen.