Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op klacht Van Volenhoven Olie misbruik machtspositie gemeente Venlo/ Schreurs Oliemaatschappij.

NMa is niet bevoegd te oordelen over klacht Van Volenhoven Olie, omdat uit stukken niet blijkt dat gedragingen plaatsvinden na inwerkingtreding van de Mw.

Op 25 maart 1998 heeft de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit een aanvraag om toepassing van de Mededingingswet ontvangen van Van Vollenhoven Olie B.V. (hierna: Vollenhoven). Vollenhoven stelt dat door de toepassing van een standaardregeling bij uitgifte in erfpacht en/of de vaststelling van een bestemmingsplan de mededinging op het gebied van benzinepompen wordt vervalst. Vollenhoven stelt dat de gemeente Venlo een monopoliepositie creƫert voor de enige benzinepomp in een gebied ter grootte van 13 en 87 hectare, geheten Trade Port West I en II en het Ecopark. Volgens Vollenhoven is Schreurs Oliemaatschappij B.V. (hierna: Schreurs) krachtens een overeenkomst met de gemeente Venlo de enige benzinepomphouder.

Zowel de stukken die door Vollenhoven zijn aangedragen ter ondersteuning van de klacht als de documenten die van de zijde van de gemeente Venlo en Schreurs zijn overlegd in het kader van het door de Nederlandse Mededingingsautoriteit uitgevoerde onderzoek, geven geen aanwijzing voor het bestaan van een overeenkomst of gedraging in de zin van artikel 6 of 24 Mededingingswet na de inwerkingtreding van de Mededingingswet. Dit betekent dat de Mededingingswet niet van toepassing is en dat de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit niet bevoegd is te oordelen.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.