Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit ontheffing kartelverbod KNMvD

NMa wijst ontheffing regelingen Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde af.

De Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa) heeft het ontheffingsverzoek afgewezen dat de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) had ingediend voor een aantal regelingen. De NMa heeft vastgesteld, dat onder andere de regelingen met betrekking tot tarieven, vestiging en publiciteit, die door de KNMvD verplicht worden opgelegd aan haar leden, in strijd zijn met de Mededingingswet. Deze regelingen beperken of hinderen de dierenartsen die bij de KNMvD zijn aangesloten - dit betreft ongeveer 85% van alle dierenartsen in Nederland - in hun onderlinge concurrentie en er zijn geen merkbare objectieve voordelen voor de klanten van dierenartsen die opwegen tegen de nadelen van het beperken van de concurrentie.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak