Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete World Ticket Center B.V. voor onjuiste vermelding ticketprijzen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft World Ticket Center (WTC) een boete van in totaal EUR 350.000 opgelegd wegens onjuiste vermelding van prijzen van vliegtickets en reizen op haar website. WTC nam niet alle verplichte kosten op in de basisprijs voor vliegtickets. Variabele bijkomende kosten stonden niet meteen duidelijk bij de basisprijs vermeld en werden pas op een later moment in het boekingsproces bij de prijs opgeteld. WTC heeft hiermee in strijd gehandeld met artikel 23 van de Luchtvaartverordening.

Daarnaast stonden keuze-elementen, zoals een reis- en annuleringsverzekering, vooraf aangevinkt bij reizen die WTC op haar website aanbood. WTC heeft hiermee in strijd gehandeld met de Wet oneerlijke handelspraktijken.

ACM heeft WTC voor beide overtredingen een boete opgelegd van in totaal EUR 350.000. Ook heeft ACM aan WTC twee lasten onder dwangsom opgelegd om ervoor te zorgen dat de overtredingen worden beƫindigd.

Inmiddels heeft WTC haar website op deze punten aangepast. Tegen het besluit van ACM is inmiddels bezwaar aangetekend.
 

Documenten

Boete World Ticket Center B.V. voor onjuiste vermelding ticketprijzen (PDF - 4.41 MB)