Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitspraak rechtbank Rotterdam over onjuiste vermelding ticketprijzen Otravo (voorheen WTC)

In een uitspraak van 26 november 2015 heeft de rechtbank Rotterdam het beroep van Otravo (voorheen WTC B.V.) tegen het sanctiebesluit van ACM van 11 december 2014 ongegrond verklaard.

Oordeel rechtbank

De rechtbank Rotterdam oordeelt dat beide overtredingen bewezen zijn en verwerpt alle beroepsgronden van Otravo. De totale boete van 350.000 eoro en de opgelegde lasten onder dwangsom blijven hiermee in stand.

Overtredingen

World Ticket Center B.V. (WTC BV, de rechtsvoorganger van Otravo)bood vliegtickets en andere reisproducten aan op de website www.wtc.nl. ACM heeft aan WTC een boete van 250.000 euro opgelegd omdat het bedrijf niet alle verplichte kosten opnam in de basisprijs voor vliegtickets. Verder stonden op de website keuze-elementen, zoals een reis- en annuleringsverzekering, in offerteaanvragen vooraf aangevinkt. Hiervoor heeft ACM een boete opgelegd van 100.000 euro. Ook heeft ACM twee lasten onder dwangsom opgelegd, waarin WTC wordt gedwongen haar website in overeenstemming te brengen met de wet.

Tegen de uitspraak staat nog hoger beroep open.