Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boetebesluit Daisycon voor overtreding spamverbod

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Daisycon B.V. beboet voor haar betrokkenheid bij het op grote schaal versturen van spamberichten. Daisycon was als affiliate netwerk betrokken bij de verzending van in totaal ruim twee miljard ongevraagde commerciƫle e-mailberichten zonder dat de toestemming van ontvangers daarvoor is aangetoond. Daarnaast konden de ontvangers zich niet effectief afmelden voor de commerciƫle e-mails. Daisycon speelde bij het versturen van de spam als affiliate netwerk een centrale rol. De boete aan Daisycon voor overtreding van het spamverbod bedraagt in totaal EUR 810.000.

De boete werd al op 4 oktober 2013 opgelegd aan Daisycon. Omdat Daisycon de rechter had verzocht de publicatie tegen te houden, kon ACM het besluit niet eerder publiceren. Op 24 september 2014 heeft de voorzieningenrechter besloten dat het besluit mag worden gepubliceerd.

 

Documenten

Boetebesluit Daisycon voor overtreding spamverbod (PDF - 1.89 MB)