Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Last onder dwangsom Tele2 in verband met verkeerd gebruik mobiele nummers

Tele2 moet verkeerd gebruik mobiele nummers staken

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet toe op het juist gebruik van telefoonnummers, waaronder mobiele nummers. Door ACM uitgegeven mobiele nummers zijn bedoeld voor mobiele telefonie. ACM stelt, naar aanleiding van een verzoek van KPN om handhavend op te treden tegen Tele2, vast dat aan Tele2 toegekende mobiele nummers worden gebruikt voor andere doeleinden dan mobiele telefonie.

Aan Tele2 toegekende mobiele nummers worden gebruikt voor SMS-verkeer tussen apparatuur op een vaste locatie en mobiele telefoons. Voor dit soort sms-diensten zijn 097-nummers beschikbaar. 097-Nummers worden ook wel Machine to Machine (M2M) nummers genoemd.  

ACM oordeelt dat Tele2 hiermee artikel 4.1, vierde lid jo. 4.9, tweede lid, van de Telecommunicatiewet overtreedt en legt Tele2 een last onder dwangsom op van EUR 25.000 per dag met een maximum van EUR 250.000.

Tele2 heeft bezwaar ingediend tegen het besluit van ACM. Naar aanleiding van het bezwaarschrift heeft ACM besloten om de begunstigingstermijn van het besluit te verlengen tot drie weken na de beslissing op bezwaar.

Meer informatie over het aanvragen van mobiele en M2M nummers

 

Documenten

Last onder dwangsom Tele2 in verband met verkeerd gebruik mobiele nummers (PDF - 507.45 KB)