Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit certificering TenneT TSO B.V.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft TenneT TSO B.V. getoetst aan de ontvlechtingseisen en besluit tot certificering. ‘Ontvlechting’ houdt in dat er een effectieve scheiding moet bestaan tussen aan de ene kant het transport van energie en aan de andere kant de productie, levering en handel van energie.

Een dergelijke scheiding voorkomt dat de beheerder van een transportnet tussen zijn afnemers discrimineert door één of meer van zijn afnemers te bevoordelen, bijvoorbeeld door bepaalde afnemers te weren, investeringen te doen of na te laten waardoor één of meer afnemers worden benadeeld, of commercieel gevoelige informatie niet in gelijke mate te delen of geheim te houden. Het gaat erom dat afnemers op een gelijk speelveld met elkaar kunnen concurreren gebruikmakend van de infrastructuur van TenneT TSO B.V., waarbij TenneT TSO B.V. dus geen eigen belang heeft om het gelijke speelveld te verstoren.

ACM heeft in mei 2013 het conceptbesluit genomen dat TenneT TSO B.V. voldoet aan de eisen en heeft dit conceptbesluit bij de Europese Commissie genotificeerd. In juli 2013 heeft ACM het advies van de Europese Commissie ontvangen. In het definitieve besluit heeft ACM rekening gehouden met het advies van de Europese Commissie. Daarmee is het besluit tot certificering van TenneT TSO B.V. definitief.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak