Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit codewijziging criteria voor spanningsdips

De codewijziging gaat over veranderingen van de Netcode Elektriciteit door een norm voor spanningsdips toe te voegen. Spanningsdips zijn korte dalingen van de elektrische spanning die grote schade kunnen veroorzaken voor met name bedrijven.

De norm schrijft voor hoeveel spanningsdips in één jaar op een aansluiting mogen voorkomen. Aangezien de duur en de diepte van een spanningsdip kan verschillen, worden de spanningsdips in een tabel geregistreerd. Deze tabel komt overeen met de Europese norm EN 50160. De hoogte van de norm is gebaseerd op het gemiddelde sinds 2005 in de Nederlandse hoogspanningsnetten.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak