Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Notificatie tariefbesluit MDF Pair Bonding

ACM heeft het tariefbesluit MDF Pair Bonding aangeboden (genotificeerd) bij de Europese Commissie. Voor dit besluit is eerder een nationale consultatie uitgevoerd.

KPN kan de bandbreedte van haar kopernetwerk verdubbelen door in de aansluiting bij de consument thuis de ongebruikte koperlijn te activeren. Het in gebruik nemen van die tweede koperlijn heet MDF Pair Bonding. Andere marktpartijen kunnen met KPN concurreren en ook zo’n snellere aansluiting afnemen en daarop diensten aanbieden aan consumenten.

In 2011 heeft OPTA het marktanalysebesluit ontbundelde toegang op wholesaleniveau (ULL) vastgesteld. Andere marktpartijen kunnen door deze regulering toegang tot het aansluitnetwerk inkopen bij KPN en daarmee onder andere telefonie, internet en televisiediensten verkopen aan consumenten of aan andere dienstverleners.

De Europese Commissie heeft één maand om op het besluit van ACM te reageren. Daarna kan ACM het definitieve besluit vaststellen waarbij zij zoveel mogelijk rekening moet houden met eventuele opmerkingen van de Europese Commissie.
 

Documenten

Notificatie tariefbesluit MDF Pair Bonding (PDF - 815.73 kB)