Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar boete Goede Doelen loterijen voor overtreden telemarketingregels

Let op

Dit besluit is op 14 juli 2015 in hoger beroep vernietigd door het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Daarmee is de boete komen te vervallen.

OPTA heeft op 20 december 2012 aan BankGiro Loterij, Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en de overkoepelende Holding Nationale Goede Doelen Loterijen (gezamenlijk: De Goede Doelen Loterijen) boetes opgelegd van in totaal € 845.000 voor het overtreden van de telemarketingregels.

Tegen het boetebesluit hebben de Goede Doelen Loterijen bezwaar gemaakt. ACM heeft het bezwaarschrift van de loterijen behandeld en heeft het bezwaar op 27 mei 2013 ongegrond verklaard. Tegen deze beslissing op bezwaar kan beroep worden ingediend bij de rechtbank.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak