Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwerpbesluit toezeggingen Kunstveilingen

NMa is voornemens toezeggingen van kunsthandelaren verbindend te verklaren. Door de toezeggingen wordt samenwerking op kunstveilingen transparant. Ook wordt een prikkel gegeven om tijdens de veiling in onderlinge concurrentie te bieden indien handelaren een schilderij zelfstandig willen verkrijgen. Dit verbetert de concurrentie op kunstveilingen. Verder maakt dit besluit duidelijk wat wel en wat niet mag op veilingen.
Belanghebbenden kunnen uiterlijk 5 februari 2013 schriftelijk hun zienswijze indienen bij de NMa. Mochten belanghebbenden inzage wensen in achterliggende documenten dan kan men contact opnemen met Saskia Rijpma (tel. 070 - 330 3332), Jan Poppens (tel. 070 - 330 5019) of Kelly Vink-Teeven (tel. 070 – 330 1387).


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak