Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Onderzoek naar maandagbezorging PostNL

OPTA concludeert in onderzoek dat er geen aanleiding is te veronderstellen dat PostNL het maandagvolume kunstmatig laag houdt.

Volgens de universele dienstverplichting uit de Postwet is PostNL verplicht om zes dagen per week post op te halen en te bezorgen. De staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft het voornemen geuit om die verplichting terug te brengen naar vijf dagen per week. Naar aanleiding daarvan heeft de Tweede Kamer de staatssecretaris verzocht om een onafhankelijk onderzoek naar de gepresenteerde cijfers over de postbezorging op maandag. De staatssecretaris heeft OPTA gevraagd dit onderzoek uit te voeren.

OPTA concludeert in haar onderzoek dat er geen aanleiding is om te veronderstellen dat PostNL het maandagvolume kunstmatig laag houdt door bewust post achter te houden. Daarnaast concludeert OPTA dat het maandagvolume met 2,6 procent van het totale brievenbuspostvolume hoger ligt dan het door PostNL gepresenteerde cijfer van 2 procent.

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.