Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit marktanalyse vaste en mobiele gespreksafgifte 2012 (FTA-MTA-3b)

OPTA publiceert het definitieve besluit over de hoogte van vaste afgiftetarieven in Nederland. Het maximumtarief voor vaste gespreksafgifte daalt per 1 augustus van 0,72 naar 0,37 eurocent per minuut. De Europese Commissie heeft OPTA op 13 juni geadviseerd de maximumtarieven op een lager niveau vast te stellen. OPTA kan dit advies wegens een uitspraak van de Nederlandse rechter niet opvolgen.

Daarom stelt OPTA de tarieven vast conform het voorgenomen besluit uit januari. Het maximumtarief voor mobiele gespreksafgifte had de rechter in haar uitspraak vastgesteld. Op basis van die uitspraak geldt op dit moment een mobiel afgiftetarief van maximaal 2,7 eurocent per minuut en vanaf 1 september 2012 een maximumtarief van 2,4 eurocent per minuut. Bovengenoemde tarieven gelden in ieder geval tot 1 juli 2013. Hierna zal OPTA opnieuw een besluit nemen waarin zij de afgiftetarieven die telefoonaanbieders elkaar rekenen, vaststelt voor een periode van drie jaar.

 

 

Documenten

Besluit marktanalyse vaste en mobiele gespreksafgifte 2012 (FTA-MTA-3b) (PDF - 719.04 KB)