Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar tegen beëindiging registratie Diginotar

OPTA heeft op 14 september 2011 de registratie van Diginotar B.V. als aanbieder van gekwalificeerde certificaten voor elektronische handtekeningen beëindigd. Gekwalificeerde certificaten zijn certificaten waarmee elektronische handtekeningen kunnen worden gezet, vaak door middel van een pasje met chip.

Op 20 september 2011 is Diginotar in staat van faillissement verklaard. De curator van Diginotar heeft vervolgens bezwaar ingediend tegen de beëindiging van de registratie. OPTA heeft op 6 februari 2012 de bezwaren van de curator deels ongegrond en deels niet ontvankelijk verklaard. Hierdoor blijft het besluit tot beëindiging van de registratie van Diginotar in stand. Tegen deze beslissing op bezwaar kan beroep worden ingediend bij de rechter.

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak