Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boetes overtreding telemarketingregels E.ON en L&H

OPTA heeft op 15 maart 2011 E.ON en L&H boetes opgelegd van € 175.000,- voor het overtreden van de telemarketingregels. L&H voerde namens E.ON een telemarketincampagne uit. Van 20 november 2009 tot en met 13 januari 2010 zijn meer dan 25.500 consumenten, die in het Bel-me-niet Register stonden, ongevraagd gebeld met een commercieel doel. Volgens de regels voor telemarketing mogen bedrijven geen consumenten bellen uit het Bel-me-niet Register. Ook moet het bedrijf de consument bij elk gesprek vragen of zij in de toekomst nog eens mogen bellen en inschrijving in het Bel-me-niet Register aanbieden. OPTA ziet erop toe dat bedrijven zich aan deze regels houden.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook