Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op Wob-verzoek over meldingen KPN in het kader van compliance

BT Nederland, Colt Technology Services, Verizon Nederland, UPC, Tele 2 en Atlantic Telecom Business hebben op basis van de Wet openbaarheid van bestuur verzocht om inzage in dossiers van twee meldingen die door KPN gedaan zijn in het kader van het Compliance Handvest KPN en OPTA.

Openbaarmaking van de informatie kan een zeer nadelige invloed uitoefenen op de effectiviteit van het toezicht en onderzoek en daarmee het functioneren van OPTA. Het belang dat is gemoeid met inspectie, controle en toezicht door OPTA weegt in dit geval zwaarder dan het belang van de betrokken ondernemingen. Daarnaast heeft OPTA overwogen dat verstrekking van deze informatie niet opweegt tegen het belang dat is gemoeid met het voorkomen van onevenredige benadeling . Dit komt doordat KPN niet meer of in beperktere mate bereid zal zijn om OPTA actief te informeren over potentiƫle overtredingen en interpretatieverschillen zoals overeengekomen in het Handvest.

Daarom wijst OPTA het Wob-verzoek af.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook