Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontheffingsbesluit overname (delen van) Virenze door Parnassia

Op 29 december heeft de ACM een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet en een ontheffingsverzoek in de zin van artikel 40 van de Mededingingswet. Hierin is meegedeeld dat Parnassia voornemens is om een deel van Virenze over te nemen. Het ontheffingsverzoek is toegewezen op 29 december 2017.

Parnassia heeft een ontheffing gekregen om delen van Virenze over te nemen. Aan de ontheffing is het voorschrift verbonden dat Parnassia na de overname geen stappen zal zetten gericht op (verdere) organisatorische of operationele integratie zolang de ACM nog geen definitieve toestemming heeft gegeven.

Normaal gesproken mogen ondernemingen pas een concentratie tot stand brengen als de ACM hiervoor definitieve toestemming heeft gegeven na een inhoudelijke beoordeling. De ACM kan hierop een uitzondering maken als een sprake is van bijzondere omstandigheden, zoals een faillissement.

De ACM is nog bezig met de inhoudelijke beoordeling of de concentratie door mag gaan. De ontheffing loopt daar niet op vooruit.

 

Documenten

Ontheffingsbesluit overname delen van virenze door parnassia (PDF - 101.23 KB)