Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Nader onderzoek nodig naar overname CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke

Ter Beke N.V. mag CFG Benelux (Stegeman) nog niet overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 21 juli 2022 besloten. De overname heeft mogelijk een negatieve invloed op de concurrentie.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Ter Beke is actief op het gebied van het produceren, versnijden, verpakken en verkopen van bewerkte vleeswaren alsmede op het gebied van het produceren en verkopen van versbereide gerechten. De verkopen vinden voornamelijk plaats in België en Nederland.
  • CFG Benelux is actief op het gebied van het produceren, versnijden, verpakken en verkopen van bewerkte vleeswaren, via de bedrijfsdivisies Stegeman in Nederland en Imperial Meat Products in België. De verkopen van CFG Benelux vinden hoofdzakelijk plaats in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en het Verenigde Koninkrijk.

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Vergunning aanvragen

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de overname wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.

Soms heeft de ACM meer informatie nodig. We vragen die informatie dan op bij de bedrijven die een overname hebben aangemeld. We zetten in dat geval de behandeltermijn stil totdat we die informatie hebben ontvangen.

 

Documenten

Nader onderzoek nodig naar overname CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke (PDF - 510.48 KB)