Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Mutares Holding Netherlands-01 wil Holland Industrial Construction Systems Coöperatief (Byldis) overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Mutares Holding Netherlands-01 B.V. wil Holland Industrial Construction Systems Coöperatief U.A. (Byldis) overnemen. De bedrijven hebben op 5 oktober 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Mutares Holding Netherlands-01 B.V. is een speciaal voor deze transactie opgerichte vennootschap waarvan de aandelen worden gehouden door Mutares SE & Co. KGaA (Mutares SE), een in Duitsland gevestigde internationaal opererende houdstermaatschappij die zich concentreert op het overnemen van delen van grote ondernemingen (afstotingen) en middelgrote bedrijven in turn-around situaties.
  • Byldis is actief op meerdere markten voor de bouw van middelhoge en hoogbouw voor residentiële en commerciële (kantoor)ruimtes. Hierbij bied Byldis een complete modulaire bouwoplossing die bestaat uit fabrieksmatig vervaardigde componenten en de structurele onderdelen van het gebouw, waaronder gevels.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt 
Directie Mededinging 
Postbus 16326 
2500 BH Den Haag 
Telefoon: (070) 722 2000  
Telefax: (070) 722 2355