Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Mutares Holding Netherlands-01 mag Holland Industrial Construction Systems Coöperatief (Byldis) overnemen (concentratiebesluit)

Mutares Holding Netherlands-01 B.V. mag Holland Industrial Construction Systems Coöperatief U.A. (Byldis) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 17 oktober 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Mutares Holding Netherlands-01 is een speciaal voor deze transactie opgerichte vennootschap waarvan de aandelen worden gehouden door Mutares SE & Co. KGaA (Mutares SE), een in Duitsland gevestigde internationaal opererende houdstermaatschappij die zich concentreert op het overnemen van delen van grote ondernemingen (afstotingen) en middelgrote bedrijven in turn-around situaties.
  • Byldis is actief op meerdere markten voor de bouw van middelhoge en hoogbouw voor residentiële en commerciële (kantoor)ruimtes. Hierbij bied Byldis een complete modulaire bouwoplossing die bestaat uit fabrieksmatig vervaardigde componenten en de structurele onderdelen van het gebouw, waaronder gevels.
 

Documenten

Openbaar besluit Mutares Byldis (PDF - 96.95 KB)