Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Last onder dwangsom reisaanbieder Stichting Al Manar Haj en Omra

Uit de nacontrole van de last onder dwangsom op 12 april 2022 is gebleken dat Stichting Al Manar Haj en Omra voldoet aan de wettelijke garantieplicht. De ACM adviseert consumenten om bij het boeken van een pakketreis of gekoppeld reisarrangement altijd te controleren of de reisaanbieder garantiemaatregelen heeft getroffen, klik hier voor meer informatie.

De ACM heeft een last onder dwangsom opgelegd aan reisaanbieder Stichting Al Manar Haj en Omra omdat het bedrijf geen garantiemaatregelen heeft getroffen.

Reisaanbieders die pakketreizen of gekoppelde reisarrangementen verkopen zijn wettelijk verplicht om garantiemaatregelen te treffen voor het geval van faillissement of dreigend faillissement. Deze garantiemaatregelen moeten o.a. het volgende inhouden:

  • De verplichtingen van de reisorganisatie tegenover de reiziger worden door een andere aanbieder overgenomen of de reissom wordt terugbetaald. (Als de reis al is begonnen moet een evenredig deel van de reissom worden terugbetaald.)
  • Zorgen voor de terugreis van de reiziger als deze al op de bestemming is aangekomen en vervoer onderdeel van de reisovereenkomst is.

Stichting Al Manar Haj en Omra heeft daarvoor een dwangsom opgelegd gekregen van 5.800 euro per week met een maximum van 100.000 euro. Inmiddels heeft Stichting Al Manar Haj en Omra garantiemaatregelen getroffen.

 

Documenten

Last onder dwangsom reisaanbieder Stichting Al Manar Haj en Omra (PDF - 406.84 KB)