Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Informatieverzoek over aanvraag toegang tot kabelnetwerk

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) behandelt een verzoek van YouCa, dat toegang wil tot het kabelnetwerk van VodafoneZiggo in Amsterdam op grond van de Telecommunicatiewet (artikel 6.3) dat veelal wordt aangeduid met de term ‘symmetrische regulering’. Daarbij moet de ACM het zogenoemde eerste punt van samenkomst (EPVS) vaststellen. Dit is het punt waar toegang kan worden verkregen en waar de toegangsvragende partij dan haar eigen netwerk op moet aansluiten. Hierover heeft de ACM een hypothese geformuleerd en als informatieverzoek voorgelegd aan direct of indirect betrokken private en publieke organisaties, zodat zij hierover een zienswijze kunnen indienen. De reacties helpen de ACM bij het beoordelen van YouCa’s aanvraag. Het vervolgens te nemen besluit wordt eerst ter consultatie aan de markt voorgelegd.

De hypothese is geformuleerd mede op basis van informatie die de ACM eerder bij verschillende partijen heeft opgehaald om zich voor te bereiden op het ingaan van symmetrische regulering, want dat is een nieuw reguleringsinstrument. De reacties op dit informatieverzoek zal de ACM ook gebruiken bij eventuele toekomstige soortgelijke aanvragen.

Organisaties die niet benaderd zijn, maar wegens hun directe of indirecte betrokkenheid graag een zienswijze willen indienen, kunnen per e-mail een informatieverzoek opvragen bij symmetrische_toegang [at] acm [punt] nl.

Zie ook

Meer in deze zaak