Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Handhavingsbesluit DeeneD en Woningbedrijf Velsen Warmtewet

DeemNL B.V. (hierna: DeeneD) moet stoppen met het in rekening brengen van periodieke aansluitkosten aan warmteverbruikers. Dat legt de ACM aan DeeneD op in een bindende aanwijzing.

De ACM neemt dit besluit naar aanleiding van een handhavingsverzoek van Stichting Betaalbaar Duurzaam Velsen. De stichting verzocht de ACM op te treden tegen DeeneD en Woningbedrijf Velsen voor het overtreden van de Warmtewet en regels van consumentenkoop.

De ACM constateert naar aanleiding van het handhavingsverzoek dat DeeneD een periodieke aansluitvergoeding in rekening brengt, terwijl dit vanaf 1 januari 2020 niet meer is toegestaan. DeeneD krijgt vier weken de tijd om hiermee te stoppen en afnemers hiervan op de hoogte te stellen.

Overige klachten afgewezen

De ACM heeft de overige klachten in het handhavingsverzoek van Stichting Betaalbaar Duurzaam Velsen afgewezen. De stichting was onder andere van mening dat verbruikers bij de koop of huur van de woning gedwongen waren een overeenkomst voor warmtelevering af te sluiten, zonder dat de tarieven bekend waren en zonder bedenktijd. Ook vond de stichting dat DeeneD en Woningbedrijf Velsen geen tarief voor de levering van koude mogen rekenen, en geen kosten voor de collectieve warmtewisselaar in rekening mogen brengen. Tot slot was de stichting van mening dat zij 60% meer betalen dan het Niet-Meer-Dan-Anders principe.

 

Documenten

Handhavingsbesluit DeeneD en Woningbedrijf Velsen Warmtewet (PDF - 318.84 KB)