Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Externe evaluatie proces fusies en overnames

Nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerder dit jaar twee fusiezaken in de zorgsector had verloren, heeft zij de heer Luc Gyselen (Arnold & Porter) als onafhankelijk extern adviseur gevraagd om een evaluatie van het proces bij de ACM. Het rapport van de heer Gyselen bevat een analyse van de werkwijze van de ACM bij fusies en overnames én een aantal aanbevelingen voor verbeteringen.

De ACM publiceert het rapport van de heer Gyselen samen met haar reactie op de aanbevelingen. De ACM ziet aanscherping van de motivering als het belangrijkste verbeterpunt. De twee procesmatige aanbevelingen, namelijk een intensiever prenotificatie traject dat aan de melding vooraf gaat en nader onderzoek na de voorlopige conclusies (Punten van Overweging), beschouwt de ACM als aanvullende middelen om een beter besluit te kunnen nemen.

 

Documenten

Adviesrapport Gyselen over proces fusies en overnames (PDF - 615.09 KB) Reactie ACM rapport Gyselen.pdf (PDF - 94.65 KB)