Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

EnergieFlex moet administratie op orde brengen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) draagt EnergieFlex op om haar administratieve organisatie en interne controle op orde te brengen. De energieleverancier moet bijvoorbeeld haar achterstanden in de facturatie wegwerken en ervoor zorgen dat er geen nieuwe achterstanden ontstaan. Daarom heeft de ACM voorschriften opgenomen in de leveringsvergunning van EnergieFlex. De energieleverancier moet aan deze voorschriften voldoen om te voorkomen dat de ACM haar leveringsvergunning intrekt.

De ACM scherpt hiermee haar toezicht op EnergieFlex verder aan. Sinds december 2016 doet de ACM uitvoerig onderzoek naar de administratieve organisatie. De leverancier bleek de administratie niet op orde te hebben en stuurde rekeningen vaak te laat.

Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid van de ACM: “Consumenten moeten er van op aan kunnen dat hun energieleverancier zijn administratie op orde heeft. Bij EnergieFlex is dat niet het geval. Deze leverancier krijgt nu een laatste kans om de boel op orde te krijgen.”