Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Consultatie alternatieve transportrechten en ‘use it or lose it’

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) start een consultatie over alternatieve transportrechten en ‘use it or lose it’ (hierna: UIOLI). Deze maatregelen kunnen leiden tot een efficiëntere benutting van de (schaarse) transportcapaciteit op het elektriciteitsnet en kunnen helpen om congestieproblemen te verzachten. Deze maatregelen moeten wel worden ingevoerd onder de juiste voorwaarden.

Op dit moment zijn alternatieve transportrechten en UIOLI niet toegestaan. De regels (codes) voor nettoegang zouden daarvoor moeten worden aangepast. Daartoe zet de ACM met deze consultatie een eerste stap. Het vertrekpunt van de ACM is dat alternatieve transportrechten en UIOLI waardevolle toevoegingen kunnen zijn aan de bestaande kaders. Om vanuit een breed perspectief informatie op te halen over de uitwerking, randvoorwaarden en voor- en nadelen van alternatieve transportrechten en UIOLI start de ACM deze consultatie.

Daarom nodigt de ACM alle geïnteresseerde partijen uit om te reageren op dit consultatiedocument. Dit kan tot en met 4 november via consultatie [at] acm [punt] nl. Kort na afloop van deze termijn zal de ACM de consultatiereacties publiceren op haar website. Indien delen van uw reactie vertrouwelijk zijn, verzoekt de ACM u daarom om dat duidelijk aan te geven.

 

Documenten

Consultatie alternatieve transportrechten en ‘use it or lose it’ (PDF - 376.4 KB)

Zie ook

Meer in deze zaak