Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boetes inzamelaars gebruikt frituurvet voor prijsafspraken

De ACM legt boetes op van in totaal bijna 4 miljoen euro aan twee grote inzamelaars van gebruikt frituurvet (‘used cooking oil’). Het voormalige Rotie en Nieuwcom maakten afspraken met elkaar. Daarnaast maakten het voormalige Rotie en een ander bedrijf afspraken. Dit andere bedrijf is failliet gegaan voor aanvang van de procedure bij de ACM. De ACM legt een boete op aan de economisch opvolgers van het voormalige Rotie en aan Nieuwcom. Drie feitelijk leidinggevers krijgen een persoonlijke boete voor hun betrokkenheid ten tijde van de gedragingen.

De ondernemingen en feitelijk leidinggevers hebben meegewerkt aan de procedure. De ACM heeft de boetes daarom verlaagd.

 

Documenten

Boetes inzamelaars gebruikt frituurvet voor prijsafspraken - Besluit inzamelaars gebruikt frituurvet (PDF - 334.03 KB) Boetes inzamelaars gebruikt frituurvet voor prijsafspraken - Besluit de heer 'A' (PDF - 239.64 KB) Boetes inzamelaars gebruikt frituurvet voor prijsafspraken - Besluit de heer 'B' (PDF - 230.54 KB) Boetes inzamelaars gebruikt frituurvet voor prijsafspraken - Besluit de heer 'C' (PDF - 235.34 KB)