Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beslissing op bezwaar FPG over glasvezels van TenneT

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een beslissing genomen op het bezwaar van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG) tegen het besluit van de ACM van 13 maart 2019. In dit besluit heeft de ACM besloten het handhavingsverzoek van de FPG niet in behandeling te nemen. In het handhavingsverzoek verzocht de FPG de ACM om onderzoek te doen naar het gebruik van glasvezels van TenneT voor een openbaar elektronisch communicatienetwerk. De ACM heeft dit handhavingsverzoek niet in behandeling genomen omdat de FPG onvoldoende informatie had verstrekt aan de ACM.

De ACM komt tot de conclusie dat zij het handhavingsverzoek terecht niet in behandeling heeft genomen. Maar in de bezwaarprocedure heeft de FPG nieuwe informatie verstrekt, waardoor de ACM het handhavingsverzoek toch in behandeling kon nemen. Uit het onderzoek van de ACM is niet gebleken dat de glasvezels van TenneT worden gebruikt voor een openbaar elektronisch communicatienetwerk. De ACM heeft het handhavingsverzoek daarom afgewezen.

 

Documenten

Beslissing op bezwaar FPG over glasvezels van TenneT (PDF - 281 KB)