Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM wijst handhavingsverzoek FPG tegen TenneT en Relined opnieuw af

In 2018 vroeg de Federatie Particulier Grondbezit (FPG) de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om handhavend op te treden tegen TenneT en zijn dochteronderneming Relined. FPG verdacht TenneT en Relined ervan dat zij glasvezelkabels – die TenneT als onderdeel van zijn elektriciteitsnet heeft aangelegd in gronden van de leden van FPG – heimelijk commercieel zouden doorverhuren aan derden. Volgens FPG mag dat niet op grond van de Telecommunicatiewet.

In 2019 wees de ACM het verzoek van FPG af en in 2020 verklaarde de ACM de bezwaren van FPG tegen die beslissing ongegrond. Daarop stapte FPG naar de rechter, die in 2021 oordeelde dat de ACM meer onderzoek moest doen naar de verwijten van FPG.

Naar aanleiding van deze uitspraak heeft de ACM onder andere de technische administratie van TenneT en Relined onderzocht om te bekijken of de glasvezels die op vier door FPG genoemde locaties liggen commercieel worden doorverhuurd. Dat bleek niet het geval te zijn. Daarom wijst de ACM het handhavingsverzoek van FPG opnieuw af.

 

Documenten

Besluit op bezwaar FPG 2 – Openbaar (PDF - 269.8 KB)