Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Atlas Copco AB wil Geveke - Lewa GmbH overnemen (concentratiemelding)

Atlas Copco AB wil Geveke B.V.- Lewa GmbH overnemen. De bedrijven hebben op 12 mei 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Atlas Copco AB: is onderverdeeld in 4 bedrijfsonderdelen: Compressor Techniek (beschikt over een wereldwijd servicenetwerk en innoveert op het gebeid van duurzame productiviteit voor met name de productie- en verwerkende (proces) industrie), Industriële Techniek (innoveert op het gebied van duurzame productiviteit voor klanten in de auto- en algemene industrieën), Power Techniek (levert productiviteitsoplossingen aan meerder industrieën, waaronder de bouwindustrie, de productie-industrie, en de olie- en gaswinnings- boorindustrie en Vacuüm Techniek (levert vacuümproducten, beheersystemen voor uitlaatgassen, kleppen en aanverwante producten.
  • Geveke B.V. is een internationaal opererende technische handelsmaatschappij en richt zich op een groot aantal activiteiten, waaronder advies met betrekking tot, en de levering, lancering en het onderhoud van een uiteenlopend assortiment technische, industriële en kapitaalsgoederen en diensten. Daarnaast is Geveke actief op het gebied van distributie van industriële pompen en luchtcompressoren voor procestoepassingen.
  • LEWA GmbH: is actief op het gebied van de productie en verkoop van doseer/meterpompen (dosing/metering pumps) en procespompen (process pumps) met toepassing van membraanen plunjertechnologieën (diaphragm and plunger technologies). De toepassing daarvan vindt voornamelijk plaats in de olie- en gasindustrie en in de chemische, farmaceutische en mijnbouwindustrie.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355