Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Atlas Copco AB mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Geveke en LEWA (concentratiebesluit)

Atlas Copco AB mag via haar dochterondernemingen Atlas Copco International B.V., Atlas Copco Holding GmbH en Atlas Copco North America LLC uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Geveke B.V. en LEWA GmbH en al haar dochterondernemingen.

Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op 26 juli 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Atlas Copco AB: is onderverdeeld in 4 bedrijfsonderdelen: Compressor Techniek (beschikt over een wereldwijd servicenetwerk en innoveert op het gebeid van duurzame productiviteit voor met name de productie- en verwerkende (proces) industrie), Industriële Techniek (innoveert op het gebied van duurzame productiviteit voor klanten in de auto- en algemene industrieën), Power Techniek (levert productiviteitsoplossingen aan meerder industrieën, waaronder de bouwindustrie, de productie-industrie, en de olie- en gaswinnings- boorindustrie en Vacuüm Techniek (levert vacuümproducten, beheersystemen voor uitlaatgassen, kleppen en aanverwante producten.
  • Geveke B.V. is een internationaal opererende technische handelsmaatschappij en richt zich op een groot aantal activiteiten, waaronder advies met betrekking tot, en de levering, lancering en het onderhoud van een uiteenlopend assortiment technische, industriële en kapitaalsgoederen en diensten. Daarnaast is Geveke actief op het gebied van distributie van industriële pompen en luchtcompressoren voor procestoepassingen.
  • LEWA GmbH: is actief op het gebied van de productie en verkoop van doseer/meterpompen (dosing/metering pumps) en procespompen (process pumps) met toepassing van membraanen plunjertechnologieën (diaphragm and plunger technologies). De toepassing daarvan vindt voornamelijk plaats in de olie- en gasindustrie en in de chemische, farmaceutische en mijnbouwindustrie.
 

Documenten

Atlas Copco AB mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Geveke en LEWA (concentratiebesluit) (PDF - 384.28 kB)