Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ASR wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Aegon (concentratiemelding)

ASR Nederland N.V. wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Aegon Nederland N.V. De bedrijven hebben op 2 januari 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • ASR Nederland is de houdstermaatschappij van een beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep (ASR Nederland en haar dochtermaatschappijen en deelnemingen), die onder meer schade-, inkomens-, levens- en zorgverzekeringen, hypotheken, arbodienstverlening, pensioenadministratiediensten en vermogensbeheerdiensten aanbiedt op de Nederlandse markt.
  • Aegon NL is de houdstermaatschappij van een Nederlandse verzekeringsgroep (Aegon NL en haar dochtermaatschappijen en deelnemingen), eveneens actief op het gebied van schade-, inkomens- en levensverzekeringen, hypotheken, arbodienstverlening en pensioenadministratiediensten op de Nederlandse markt.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355