Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ASR mag Aegon overnemen (concentratiebesluit)

ASR Nederland N.V. mag Aegon Nederland N.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 13 juni 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • ASR Nederland is de houdstermaatschappij van een beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep (ASR Nederland en haar dochtermaatschappijen en deelnemingen), die onder meer schade-, inkomens-, levens- en zorgverzekeringen, hypotheken, arbodienstverlening, pensioenadministratiediensten en vermogensbeheerdiensten aanbiedt op de Nederlandse markt.
  • Aegon NL is de houdstermaatschappij van een Nederlandse verzekeringsgroep (Aegon NL en haar dochtermaatschappijen en deelnemingen), eveneens actief op het gebied van schade-, inkomens- en levensverzekeringen, hypotheken, arbodienstverlening en pensioenadministratiediensten op de Nederlandse markt.
 

Documenten

Openbare versie besluit ASR - Aegon (PDF - 1.19 MB)