Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt mogen supermarkten Deen overnemen

Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt mogen 80 Deen-supermarkten overnemen. De drie supermarktketens ondervinden genoeg concurrentie van andere supermarktketens. De ACM geeft goedkeuring omdat Albert Heijn afziet van de overname van de Deen-supermarkt in Tuitjenhorn. Op die manier blijft er voor bewoners van twee dorpen een alternatief.

Deen heeft vooral supermarkten in Noord-Holland. Albert Heijn neemt 38 Deen-supermarkten over, Vomar Voordeelmarkt 23 en de DekaMarkt 19.

Tijdens de beoordeling zag de ACM een concurrentieprobleem als de Deen-supermarkt in Tuitjenhorn naar Albert Heijn zou gaan. Inwoners van Tuitjenhorn en Warmenhuizen zouden dan geen alternatief meer hebben. Daarom hebben Albert Heijn en Vomar Voordeelmarkt een wijziging aangebracht in de verdeling van de supermarkten tussen hen beide. De Deen-supermarkt in Tuitjenhorn wordt geen Albert Heijn, maar een Vomar Voordeelmarkt.