Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Vomar Voordeelmarkt mag 23 supermarkten van Deen Supermarkten overnemen (concentratiebesluit)

Vomar Voordeelmarkt B.V. mag 23 supermarkten van Deen Supermarkten B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 9 juli 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina. De melding is op 8 juli gewijzigd waarbij aangegeven is dat Vomar Voordeelmarkt B.V. ook de Deen-supermarkt in Tuitjenhorn wil overnemen.

De volgende Deen-supermarkten worden een Vomar:

Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam (Mosveld, Rijnstraat), Beverwijk, Diemen, Dronten, Enkhuizen, Harderwijk (Vuldersbrink), Hoofddorp, Hoorn (Vredehofstraat), Koog aan de Zaan, Lelystad (Neringweg), Swifterbant, Tuitjenhorn, Uithoorn, Volendam (Burg. v. Baarstraat), Zaandam (Gibraltar), Zeewolde en Zuid-Scharwoude.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig:

  • Vomar Voordeelmarkt B.V.(Vomar): Is voornamelijk actief op het gebied van detailhandel in de dagelijkse consumptiegoederen, met name levensmiddelen, die worden ingekocht en vervolgens verkocht in supermarkten. Vomar exploiteert 71 eigen supermarktfilialen onder de naam ‘Vomar Voordeelmarkt’.
  • Deen Supermarkten B.V. (Deen): Deen heeft 80 supermarkten in een deel van Nederland en verkoopt in zeer beperkte mate producten online. Het deel van Deen dat Vomar overneemt betreft 23 Deen winkels.
 

Documenten

Vomar Voordeelmarkt mag 23 supermarkten van Deen Supermarkten overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 46.35 KB)