Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

DKM Holding mag 19 Deen Supermarkten overnemen (concentratiebesluit)

DKM Holding B.V. mag 19 supermarkten en een deel van de centrale activa van Deen Supermarkten B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 9 juli 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De volgende Deen supermarkten worden een DekaMarkt:

Almere (Brink, Regenboogweg, Rembrandtweg), Amsterdam (Lange Vonder, Pampuslaan), Bergen (NH), Blokker, Breezand, Broek op Langedijk, Bussum, Castricum, Heerhugowaard, Hoogkarspel, Limmen, Monnickendam (Graaf Willemlaan), Purmerend (Wagenweg), Waarland, Weesp en Zeist.

Daarnaast neemt DekaMarkt de bedrijfsvoering van het distributiecentrum in Beverwijk (inclusief het personeel) en de faciliteit voor de bereiding van maaltijden over.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig:

  • DKM Holding B.V. (DKM): DKM is een financiĆ«le holding met als voornaamste activiteit het beheer van fondsen en trusts. DKM maakt deel uit van een groep ondernemingen die onder het beheer staat van de familie Kat. De familie Kat heeft samen met de familie Van den Broek een gezamenlijke onderneming Detailresult Groep N.V. (DRG) opgericht.
  • DRG: De dochteronderneming en deelnemingen van DRG zijn actief op het gebied van de detailhandel in levensmiddelen via de Nederlandse supermarktketens DekaMarkt (inclusief World of Food) en Dirk van den Broek. DRG is uitsluitend in Nederland actief met 205 vestigingen. DRG is ook actief als onlinedetailhandelaar in levensmiddelen en non-foodproducten middels de website DekaMarkt.nl.
  • Deen Supermarkten B.V.(Deen): Deen heeft 80 supermarkten in een deel van Nederland en verkoopt in zeer beperkte mate producten online. Het deel van Deen dat wordt overgenomen door DKM betreft 19 Deen winkels en een deel van de Centrale Activa.
 

Documenten

DKM Holding mag 19 Deen Supermarkten overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 45.87 KB)