Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Afwijzing handhavingsverzoek bewoners Breecamp Zwolle over warmtetarieven Eteck

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een handhavingsverzoek van bewoners uit de wijk Breecamp in Zwolle afgewezen. Uit onderzoek van de ACM blijkt dat er geen sprake is van een overtreding, omdat warmteleverancier Eteck zich houdt aan het maximumtarief voor de levering van warmte.

De ACM verwacht in 2023 een beleidsregel over het uitvoeren van rendementstoetsen voor warmte vast te stellen. Met deze toets kan de ACM dan onderzoek doen naar de rendementen van individuele warmteleveranciers en ingrijpen als blijkt dat een leverancier een te hoog rendement maakt. Klachten en signalen over mogelijke overrendementen zijn voor de ACM belangrijke informatie om te overwegen of een dergelijke toets in de toekomst uitgevoerd moet worden bij een specifieke warmteleverancier. Omdat de rendementstoets op dit moment nog niet is ingevoerd kan de ACM deze nu nog niet toepassen. Een verzoek om het rendement van warmteleverancier Eteck te toetsen en een tariefcorrectie uit te voeren wijst de ACM daarom af.

 

Documenten

Afwijzing handhavingsverzoek bewoners Breecamp Zwolle over warmtetarieven Eteck (PDF - 138.26 KB)
 

Zie ook