Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM wijzigt opgelegde lasten onder dwangsom aanbieders Hadj-reizen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wijzigt met terugwerkende kracht de lasten onder dwangsom van zes aanbieders van Hadj-reizen om hen te dwingen tot aansluiting bij een garantiefonds. Hierdoor vervallen de lasten onder dwangsom van begin 2020, evenals de verbeurde dwangsommen. De gewijzigde lasten onder dwangsom komen hiervoor in de plaats.

Andere situatie door pandemie

De lasten onder dwangsom die de ACM begin 2020 oplegde, dateerden van vlak voor de COVID-pandemie en de reisbeperkingen die daarmee gepaard gingen. Door de pandemie is de situatie voor deze bedrijven sterk gewijzigd: er konden geen bedevaartsreizen meer naar Saoedi-Arabiƫ worden uitgevoerd, veel garantiefondsen hadden een ledenstop en de inkomsten van de reisaanbieders liepen sterk terug. Dit maakte het voor de bedrijven vrijwel onmogelijk om aan de lasten te voldoen.

Met de nieuwe besluiten verlengt de ACM de termijn voor de bedrijven om garantiemaatregelen te treffen tot de start van het seizoen voor bedevaartsreizen in 2022. Hiermee beschermt de ACM de toekomstige reizigers tegen de nadelige gevolgen van het faillissement van de reisaanbieder. Tevens heeft de ACM de hoogte van de dwangsommen aangepast aan de huidige financiƫle situatie voor de bedrijven.

 

Documenten

ACM wijzigt last onder dwangsom Alferdoos (PDF - 51.24 KB) ACM wijzigt last onder dwangsom Amlex Travel (PDF - 50.34 KB) ACM wijzigt last onder dwangsom Elfourssan Reizen (PDF - 50.39 KB) ACM wijzigt last onder dwangsom Salsabil Travel (PDF - 51.19 KB) ACM wijzigt last onder dwangsom Taoufik Reizen (PDF - 51.33 KB) ACM wijzigt last onder dwangsom Wadi Alrafidein (PDF - 50.02 KB)