Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM verleent geen vergunning voor overname Sandd door PostNL (concentratiebesluit)

Wat staat er in het besluit?

PostNL krijgt geen vergunning om Sandd over te nemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 5 september 2019 besloten. De overname leidt tot een significante beperking van de mededinging op de markten voor zakelijke partijenpost en losse post. De prijzen voor zakelijke verzenders van post, zoals banken, ziekenhuizen en overheidsorganisaties, zullen naar verwachting 30 tot 40% stijgen. Ook de consument zal na de overname naar verwachting meer gaan betalen voor de verzending van post dan zonder de overname. Het weigeren van de vergunning verhindert niet de uitvoering van de Universele Postdienst, het basispakket aan postdiensten voor onder andere consumenten waarvoor PostNL wettelijk verantwoordelijk is.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief te sturen aan de Rechtbank Rotterdam met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam

 

Documenten

Besluit concentratieverbod PostNL - SHM Beheer (PDF - 1.8 MB)
 

Bijlagen

Besluit concentratieverbod PostNL - SHM Beheer - Annex A/B/C/D (PDF - 1.36 MB) Besluit concentratieverbod PostNL - SHM Beheer - Annex E (PDF - 2.78 MB) Besluit concentratieverbod PostNL - SHM Beheer - Annex F (PDF - 843.09 KB)
 

Zie ook