Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM: Omring voldoet aan voorwaarden voor overname zorginstelling Vrijwaard

Zorginstellingen Omring en Vrijwaard in Den Helder mogen definitief samengaan. De zorginstellingen voldoen met de verkoop van de zorg en de activiteiten van drie verpleeghuizen aan de voorwaarde waaronder goedkeuring aan deze overname is gegeven. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de verkoop aan AristoZorg goed. Daardoor blijft er in Den Helder de mogelijkheid voor ouderen en hun naasten om verpleeghuiszorg of dagactiviteiten te kiezen die bij hen passen.

Wat was er aan de hand?

Zorginstelling Omring wil zorginstelling Vrijwaard overnemen. De ACM heeft deze overname in 2020 goedgekeurd onder de voorwaarde dat de zorg en de activiteiten van drie verpleeghuizen overgedragen zouden worden aan een andere zorginstelling die nog niet in Den Helder actief is. Op die manier blijft er voor ouderen en hun naasten in Den Helder iets te kiezen. De zorg en activiteiten van drie verpleeghuizen; Ten Anker, Parkzicht en Lyceumhof, gaan nu over naar AristoZorg. AristoZorg levert thuiszorg, beschermd wonen en dagbesteding in Noord-Holland noord en Midden- en Zuid-Kennemerland. Cliƫnten van Ten Anker, Parkzicht en Lyceumhof blijven verzekerd van zorg in deze verpleeghuizen. De overdracht vindt zorgvuldig en met oog voor hun belangen plaats.

Controle ACM bij overnames

De ACM levert met de beoordeling van fusies of overnames bij zorginstellingen een bijdrage aan de kwaliteit, de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van de zorg. Het gaat bij deze beoordeling om de gevolgen voor verzekerden en mensen die zorg nodig hebben. Wanneer zij en ook gemeenten en zorgverzekeraars na een fusie of overname voldoende keuzemogelijkheden overhouden, draagt dat bij aan een hogere kwaliteit, lagere prijzen en meer innovaties in de aangeboden zorg.