Kruimelpad

Samenwerking in de eerstelijnszorg

Apothekers, huisartsen, fysiotherapeuten, psychotherapeuten, logopedisten en andere aanbieders van eerstelijnszorg werken vaak samen. Bijvoorbeeld in huisartsenposten, zorggroepen en ketenzorg voor patiënten met een chronische aandoening.

Waar moet u op letten als u wilt samenwerken in de eerstelijnszorg?

Vraag u af: is de samenwerking duidelijk in het belang van patiënten en verzekerden? Zijn de afspraken openbaar? En is iedereen er tevreden mee? Dan zal de ACM niet ingrijpen. Komen er klachten? Dan krijgt u eerst gelegenheid uw afspraken snel aan te passen.

Meer over samenwerking in de eerstelijnszorg

Wilt u weten hoe wij afspraken tussen aanbieders van eerstelijnszorg beoordelen? Lees onze uitgangspunten eerstelijnszorg en het bericht daarover op onze website. Bekijk ook de links hieronder.

Heeft u vraagtekens bij samenwerking in de eerstelijnszorg?

Ziet u in de eerstelijnszorg een vorm van samenwerking die misschien nadelig is voor patiënten en verzekerden? Maken bijvoorbeeld concurrenten afspraken over prijzen of over de verdeling van patiënten? Geef uw tip of melding aan ons door.

Veelgestelde vragen over samenwerking in de eerstelijnszorg

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.