Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Mobiel internetten in het buitenland nooit duurder dan 60 euro

Maakt u gebruik van internet op uw mobiel in het buitenland? En rekent de aanbieder roamingkosten? Dan kunnen de kosten heel snel oplopen. Daarom stopt uw aanbieder het internet als u 60 euro aan kosten heeft gemaakt. Deze limiet van 60 euro beschermt u wereldwijd tegen hoge rekeningen. U kunt altijd gebruik maken van wifi. Ook als uw aanbieder het internet heeft gestopt.

Let op: eigenlijk is de limiet 50 euro exclusief BTW. Dit is ongeveer 60 euro inclusief BTW.

Hoe werkt deze limiet van 60 euro?

Heeft u bijna 60 euro aan kosten gemaakt voor internetten in het buitenland? Dan krijgt u hier een bericht over van uw aanbieder. Reageert u niet op dit bericht? Dan kunt u internetten totdat u het bedrag van 60 euro hebt bereikt. Daarna stopt het internet. Tot de volgende factuurperiode kunt u niet meer internetten in het buitenland. De rekening kan zo nooit hoger zijn dan 60 euro.

Wilt u toch langer internetten? Vraag uw aanbieder dan om langer gebruik te kunnen maken van mobiel internet. Tot de volgende factuurperiode kunt u dan onbeperkt internetten. U krijgt geen waarschuwing meer als u veel kosten maakt. Deze bescherming van 60 euro voor mobiel internetten geldt per factuurperiode. Die datum verschilt per klant. Als uw factuurperiode begint op de 18e en u gaat van 10 tot 24 juli op vakantie, dan heeft u met 2 factuurperioden te maken. Daarom kunt u 2 keer het maximale bedrag van 60 euro kwijt zijn.

De limiet aanpassen of uitzetten

Vindt u 60 euro te veel geld? Dan kunt een lagere limiet met uw aanbieder afspreken. Wilt u voor meer dan 60 euro kunnen internetten? Dan kunt u de limiet verhogen of uitzetten voor een periode, bijvoorbeeld voor 1 maand. Uw aanbieder regelt dit gratis binnen 1 dag.

Let op: heeft u in het verleden de limiet voor altijd uitgezet? En gaat u binnenkort op reis? U heeft dan geen bescherming tegen hoge kosten. Wilt u geen hoge kosten maken? Vraag uw aanbieder dan om de limiet weer aan te zetten.

Ik heb geen internet gebruikt. Hoe kan het dat ik toch kosten maak voor internetten?

Soms maakt een telefoon of tablet ook uit zichzelf contact met internet. Bijvoorbeeld om te controleren op nieuwe mail of om nieuwe WhatsApp-berichten binnen te halen.

Tip: Gaat u binnenkort naar het buitenland? Zet de automatische updates via het mobiele netwerk op uw telefoon uit. Of zet uw gegevensverbinding of roaming helemaal uit. Zo voorkomt u onverwachte hoge kosten, vooral als u buiten de EU bent.

Wat kan ik doen als de rekening niet klopt?

Bespreek uw klacht eerst met uw aanbieder. Probeer samen een oplossing te vinden. Lost de aanbieder het probleem niet op? Schrijf dan een brief of e-mail naar aanbieder.

Komt u er samen niet uit? Schakel dan juridische hulp in. Bijvoorbeeld van een advocaat, bedrijfsjurist of rechtsbijstandsverzekering. Bent u lid van een brancheorganisatie? U kunt daar soms ook terecht voor juridisch advies.

Daarnaast is het belangrijk dat u uw klacht bij ons meldt. Wij gebruiken uw informatie om te zien of er problemen zijn in de telecommarkt.