Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Verboden afspraken herkennen en melden voor inkopers

Als bedrijven bij een aanbesteding verboden afspraken maken, betekent dit dat u te veel betaalt voor wat u van hen afneemt. Maar hoe kunt u als inkoper een kartel herkennen? Hieronder geven we een aantal signalen van een mogelijke afspraak tussen concurrenten. Komt u één van deze signalen in uw werk tegen? Meld het dan bij ons. Ook als u twijfelt, kunt u contact met ons opnemen. We weten uit ervaring dat dit vaak nuttige informatie kan zijn, dus wij denken graag met u mee.

Meld misstanden bij aanbestedingen bij de ACM

Vermoedt u dat bedrijven bij een aanbesteding verboden afspraken maken? Laat dat weten aan de ACM. We zoeken niet alleen de gouden tip. Elk beetje informatie kan helpen. We starten een onderzoek pas als we voldoende informatie hebben om de situatie goed te kunnen beoordelen. Uw aanbesteding kan normaal gesproken gewoon doorlopen.

Hoe kunt u melden?

  1. Vul het online tipformulier in. Bij voorkeur met uw contactgegevens. Zo kunnen wij u nog eventuele vragen over uw tip stellen.
  2. Bel ons op 070 - 722 2000: Optie 2 in het keuzemenu. Dit nummer kunt u ook bij twijfel bellen.
  3. U kunt ook anoniem bij ons melden door te bellen met een afgeschermd nummer naar onze inlichtingeneenheid op 070 - 722 2500.