Acm.nl uses cookies to analyze how the website is used, and to improve the user experience. Read more about cookies

Besluit inzake YouCa symmetrische regulering 6.3, lid 1 van de Tw

De ACM heeft het definitief besluit over toegang YouCa tot netwerk VodafoneZiggo artikel 6.3, eerste lid, Tw vastgesteld.

Waarom dit besluit?

YouCa heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) verzocht om toegang tot het kabelnetwerk van VodafoneZiggo in Amsterdam op grond van de artikel 6.3, eerste lid, van de Telecommunicatiewet (Tw).

Volgens dit artikel moet de ACM het zogenoemde eerste punt van samenkomst (EPVS) vaststellen dat het dichtst bij de eindgebruiker ligt.

Hoe is dit besluit tot stand gekomen?

In dit ontwerpbesluit stelt de ACM vast dat fysiek gezien vanaf de eindgebruiker het dichtstbijzijnde concentratiepunt in het kabelnetwerk van VodafoneZiggo de multitap is. Dit is waar de individuele kabelaansluiting (tussen het aansluitpunt van de eindgebruiker naar de straatkast) in de straatkast op is aangesloten.

Naar verwachting kan YouCa in de praktijk geen toegang tot multitap-locaties afnemen, omdat toegang tot straatkasten in Amsterdam niet economisch efficiƫnt is voor YouCa.

De ACM oordeelt dat het opleggen van een toegangsverplichting aan VodafoneZiggo niet evenredig is als het voor YouCa niet mogelijk is om toegang af te nemen. De ACM oordeelt daarom dat het opleggen van een toegangsverplichting aan VodafoneZiggo tot de multitap-locaties in Amsterdam niet proportioneel is, en wijst het verzoek wat dat betreft af.

Belanghebbenden hebben hun zienswijze over het ontwerpbesluit tijdens de consultatieperiode naar voren kunnen brengen en de ACM heeft de zienswijzen verwerkt in het besluit op grond van het eerste lid. Het besluit is daarna genotificeerd bij de Europese Commissie. Op 31 augustus 2023 heeft de Commissie laten weten geen opmerkingen bij het besluit te hebben.


Documents

We do our utmost to make our documents accessible. However, this is unfortunately not always possible. If you are unable to read a document on our website using a screen reader or if you are unable to discern the colors of charts, please send us an email. We will contact you within a week. And we will try to send you an accessible version within 4 weeks.

See also

More in this case