Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Zaaknummer: ACM/21/167195

Publicaties

Conclusie ACM: overname Talpa door RTL leidt tot machtspositie

Publicatie Nieuwsbericht 30-01-2023

De ACM heeft de conclusie getrokken dat de wijzigingen van de overnameplannen die RTL en Talpa hadden voorgesteld om te voorkomen dat er een machtspositie ontstaat, onvoldoende zijn.

Nader onderzoek nodig naar overname Talpa Network door RTL Group (concentratiebesluit)

Publicatie Besluit 24-02-2022

RTL Group mag Talpa Network nog niet overnemen. De ACM heeft op 28 januari 2022 besloten dat er nader onderzoek nodig is. De overname heeft mogelijk een negatieve invloed op de concurrentie.

RTL Group mag Talpa Network nog niet overnemen (eindmededeling)

Publicatie Correspondentie 01-02-2022

RTL Group S.A. mag Talpa Network B.V. nog niet overnemen. De ACM heeft op 28 januari 2022 besloten dat er nader onderzoek nodig is.

Diepgaand onderzoek nodig naar fusie RTL-Talpa

Publicatie Nieuwsbericht 28-01-2022

Er is diepgaand onderzoek nodig naar de fusie van RTL met Talpa. Uit het eerste onderzoek van de ACM blijkt dat deze fusie negatieve gevolgen kan hebben voor prijs, kwaliteit en innovatie.

RTL Group wil Talpa Network overnemen (concentratiemelding)

Publicatie Concentratiemelding 15-10-2021

Bertelsmann SE & Co. KGaA (Bertelsmann) wil via RTL Group S.A. (RTL Group) uitsluitende zeggenschap over Talpa Network B.V. (Talpa Network) verkrijgen. De bedrijven hebben de ACM om toestemming gevraagd voor de overname.