Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

RTL Group wil Talpa Network overnemen (concentratiemelding)

RTL Group wil Talpa Network overnemen. De bedrijven hebben op 14 oktober 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • RTL Group is een omroep, content producent en eigenaar van een digitaal videonetwerk met belangen in 67 televisiezenders, 10 streamingplatforms en 38 radiostations, in verschillende EU-lidstaten, waaronder in Duitsland, Frankrijk en Nederland. RTL Group is een dochteronderneming van Bertelsmann, en is in Nederland actief via RTL Nederland Holding B.V. (RTL Nederland).
  • RTL Nederland is een mediabedrijf dat diverse televisie- en digitale zenders uitzendt en online VOD-platformen aanbiedt. RTL Nederland biedt daarnaast online en televisieadvertentieruimte aan via haar verkoophuis Ad Alliance.
  • Talpa Network is een mediabedrijf dat televisie- en radiozenders uitzendt,  verschillende online platforms exploiteert en tijdschriften en games publiceert. Talpa Network is een indirecte dochteronderneming van Talpa Holding N.V.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355