Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Waterland mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Warenhuys (concentratiebesluit)

Belville Acquisitie B.V. (Waterland) mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Van Wanrooij Waardenburg B.V. (Warenhuys|). Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 10 maart 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Belville Acquisitie B.V. (Waterland) wordt (indirect) beheerd door WPEF VIII Holdco 15 B.V., een holdingmaatschappij die op haar beurt (al dan niet indirect) wordt bestuurd door Waterland Private Equity Investmenst B.V. Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij die met eigen vermogen investeert.
  • Van Wanrooij Waardenburg B.V. (Warenhuys) is actief in de verkoop (en plaatsing) van keukens, badkamers, tegels en sanitair zowel aan particulieren als aan bedrijven.

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Vergunning aanvragen

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de [fusie, overname of joint venture] wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.

Soms heeft de ACM meer informatie nodig. We vragen die informatie dan op bij de bedrijven die een [fusie, overname of joint venture] hebben aangemeld. We zetten in dat geval de behandeltermijn stil totdat we die informatie hebben ontvangen.

 

Documenten

Waterland mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Warenhuys (concentratiebesluit) (PDF - 37.74 KB)