Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel Enexis voor tarieven 2020 regionaal netbeheer elektriciteit

Enexis Netbeheer B.V. heeft een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de transport- en aansluittarieven voor elektriciteit die Enexis in 2020 bij haar aangeslotenen in rekening wil brengen. De ACM zal dit voorstel nog beoordelen. Naar verwachting stelt de ACM in november 2019 de maximale tarieven die Enexis mag hanteren definitief vast.

Vertrouwelijke informatie is verwijderd uit het tarievenvoorstel. Belanghebbenden kunnen tot en met 18 oktober 2019 op het tarievenvoorstel reageren. Belanghebbenden zijn bijvoorbeeld brancheorganisaties van grote afnemers en consumentenorganisaties.

Over de tarieven

Enexis beheert een regionaal netwerk van elektriciteitsleidingen in Nederland. Voor de wettelijke taken mag Enexis kosten in rekening brengen bij consumenten en bedrijven. Deze kosten zijn een vast onderdeel van de energierekening.

Over de maximumtarieven

Consumenten en bedrijven kunnen niet zelf kiezen voor een bepaalde regionale netbeheerder. Om te voorkomen dat een netbeheerder misbruik maakt van haar monopoliepositie stelt de ACM als toezichthouder vast welke maximumtarieven een netbeheerder mag hanteren.

 

Documenten

Tarievenvoorstel Enexis 2020 elektriciteit (XLSX - 92.96 KB)
 

Meer in deze zaak