Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel Enexis voor tarieven 2018 regionaal netbeheer elektriciteit

Enexis B.V. heeft een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de tarieven die zij in 2018 in rekening wil brengen. De ACM publiceert het tarievenvoorstel van Enexis op haar website. Naar verwachting stelt de ACM in november 2017 de maximale hoogte van de tarieven definitief vast.

Vertrouwelijke informatie is verwijderd uit het tarievenvoorstel. Belanghebbenden kunnen tot en met 16 oktober 2017 op het tarievenvoorstel reageren. Belanghebbenden zijn bijvoorbeeld brancheorganisaties van grote afnemers en consumentenorganisaties.

Over de tarieven

Enexis beheert een regionaal netwerk van elektriciteitsleidingen in Nederland. Voor de wettelijke taken mag Enexis kosten in rekening brengen bij consumenten en bedrijven. Deze kosten zijn een vast onderdeel van de energierekening.

Over de maximumtarieven

Consumenten en bedrijven kunnen niet zelf kiezen voor een bepaalde regionale netbeheerder. Om te voorkomen dat een netbeheerder misbruik maakt van dit monopolie stelt de ACM als toezichthouder vast welke maximumtarieven een netbeheerder mag hanteren.

 

Documenten

Tarievenvoorstel Enexis 2018 elektriciteit (XLSX - 84.52 KB)